Camp de treball

“20.000 metres de viatge submarí”. Una activitat innovadora on els joves es convertiran en experts en el medí marí i participaran en la seva conservació. 

És un camp de treball innovador i divertit creat per Xatrac.  A més, proporcionem tot el material d’snorkel, la formació i les eines. 

Els camps de treball són activitats de voluntariat que consisteixen en realitzar projectes i serveis en una comunitat que acull el grup de joves. Cada participant es compromet, de manera individual o en grup, i de forma desinteressada, en participar en el treball proposat (ambiental, social, patrimonial, arqueològic, cultural…) a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d’activitats de lleure educatiu.

L’activitat de voluntariat consisteix en conviure plegats durant 2 setmanes amb l’objectiu de realitzar projectes i serveis en la comunitat que acull el grup de joves. El camp de treball fomentarà la cooperació i el desenvolupament personal i, a la vegada, a través de l’snorkel (busseig amb tub) podran conèixer, descobrir i conservar la Costa Brava.

Els participants aprendran un munt de coses que els convertiran en divulgadors que informen i ajuden a la resta d’usuaris de la costa a gaudir del medi fent un ús respectuós i adient del nostre entorn.

Les activitats principals les realitzarem a través del snorkel a una franja de mar costanera, abalisada i protegida per part del projecte Vies Braves. Crearem un catàleg d’espècies amb fotografies submarines fetes pels mateixos participants i, entre altres coses, elaborarem un blog online (veure el blog del 2015) i el difondrem emprant les xarxes socials i les noves tecnologies. Editarem un vídeo on els participants seran els actors, directors i guionistes, i es planificarem una gimcana per la costa fent servir una l’App (Eduloc). No faltaran les activitats de lleure i sobretot molta diversió!

Altres activitats que fomenten l’aprenentatge i servei del camp de treball són:

– Dinamització d’activitats de conscienciació als usuaris de la costa.
– Paradeta informativa al centre del poble.
– Organització d’una jornada de neteja marina.
– Jornades de formació (ecologia, zoologia, primers auxilis, etc.).

Xatrac compta amb un equip professional amb personal titulat en Biologia i Lleure, amb experiència i motivació per fer d’aquest camp de treball, una activitat inoblidable amb valors com el respecte, l’empatia, el treball en equip, el pensament crític i sobretot, la diversió!

Si teniu dubtes i preguntes, ens trobareu a secretaria@xatrac.org i/o trucant al 670 293 265.

Amb la col·laboració de:

Vies BravesAjuntament de Sant Feliu de Guíxols i Ajuntament de Llançà

Encara no saps què és un camp de treball? Consulta-ho aquí!
I segueix-nos a Facebook:

Esdeveniments relacionats

Notícies relacionades

EM FAIG SOCI!

Aquest 2017 tenim el calendari ple d'activitats! - Rutes i excursions familiars - Acampades temàtiques per a joves - Sortides guiades d'snorkel, immersions, cursos busseig (PADI), sortides de SUP. - Ciència en família. Activitats de...

Jornada de Neteja del litoral a Sant Feliu de Guíxols

Els participants del camp de treball "14 mil metres de viatge submarí" organitzen una Jornada de Neteja a la Via Brava d Sant Feliu de Guíxols! Feu un cop d'ull a la seva pàgina de Facebook!   Fer fotografies al mar no és senzill! Els nois i noies del camp de treball...

14.000 METRES DE VIATGE SUBMARÍ. Camp de treball jove 2015

NOVETAT NOVETAT!! Xatrac obre les inscripcions del primer camp de treball marí!! Tens entre 14 i 16 anys?   T'agrada el mar?  AQUEST ÉS EL TEU CAMP DE TREBALL! Grup A - St. Feliu de Guíxols: 29 de juny al 13 de juliol Grup B - Llançà: 16 de juliol al 30 de juliol...