Si ets un mitjà de comunicació i vols  donar a conèixer els innovadors Camps de Treball de Vies Braves que oferim des de Xatrac, a continuació trobaràs la nota de premsa amb tota la informació, a més del pòster i el flyer divulgatius.

La xarxa d’itineraris marins Vies Braves posa en marxa per aquest estiu tres camps de treball marins per a adolescents a Sant Feliu de Guíxols, Sitges i Llançà. La iniciativa, promoguda per l’entitat mediambiental Xatrac i Anèl·lides, serveis ambientals marins, dóna la oportunitat de descobrir la riquesa i les particularitats del fons marí a 70 joves d’entre 14 i 17 anys. Durant dues setmanes els participants es converteixen en experts del medi marí, difonen la seva riquesa, i aprenen la importància de conservar-lo.

Les Vies Braves s’han convertit en tot un referent pels amants del mar i la costa i aquests camps de treball aprofiten la seguretat i comoditat que donen els itineraris marins per oferir una activitat d’estiu innovadora per als joves d’entre 14 i 17 anys. Després de l’èxit dels camps de treball marins a la Via Brava de Sant Feliu de Guíxols el 2015 i el 2016 i a la de Llançà el 2016, Sitges posa en marxa el seu camp de treball al litoral garrafenc.

Santi Escartin, responsable de l’entitat mediambiental Xatrac, organitzadora dels camps de treball explica que “és tot un èxit que aquests innovadors camps de treball es vagin expandint al llarg del litoral perquè d’aquesta manera arribem a més joves i formem autèntics divulgadors que informen i ajuden a la resta d’usuaris de la costa a gaudir del medi fent-ne un ús respectuós amb l’entorn”.

La primera quinzena de juliol es desenvoluparan els primers camps de treball a Sant Feliu de Guíxols i a Sitges i la segona quinzena de juliol, a Llançà. Durant dues setmanes els participants descobriran la riquesa dels fons marins de les diferents poblacions i es convertiran en joves experts que difondran aquest coneixement entre els ciutadans a través de diverses activitats. A més, els 24 nois i noies que formaran cadascun dels camps marins conviuran plegats de manera que treballaran la cooperació i el desenvolupament personal.

Xatrac i Anèl·lides, serveis ambientals marins, proporcionaran als participants el material necessari per a l’snorkel, així com la formació i les eines necessàries perquè els joves aprenguin les característiques bàsiques del fons marí i prenguin consciència de la necessitat de conservar-lo. A més, identificaran i catalogaran les diverses espècies marines localitzades a les Vies Braves amb l’ajuda de la plataforma Natusfera, que connecta els amants de la biodiversitat de tot Europa i que serveix per a nodrir milers de projectes científics relacionats amb la natura.

Els joves elaboraran un vídeo on esdevindran actors, directors i guionistes, organitzaran una jornada de neteja submarina i seguiran trobades  de formació relacionades amb l’ecologia, la zoologia i els primers auxilis, a banda de participar en activitats de lleure.

L’impulsor de les Vies Braves, el nedador d’aigües obertes Miquel Sunyer, afegeix que “ens fa molta il·lusió veure com creix el projecte de Xatrac i Anèl·lides entre els joves amants del mar i com es reforça la vessant més educativa i social de Vies Braves a través del foment de les actituds respectuoses cap a l’entorn natural i la preservació del fons marí”.

Ja estan obertes les inscripcions als webs: http://www.xatrac.org/activitats-lleure/camp-treball/ i www.anellides.com/activitats/camp-de-treball-vies-braves-sitges.

Els camps de treball Vies Braves han estat ideats per l’associació mediambiental Xatrac en col·laboració amb Anèl·lides, serveis ambientals marins. Ambdues entitats compten amb un equip professional amb personal titulat en biologia, oceanografia i lleure. La regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Sitges, el Centre d’Estudis del Mar de Sitges de la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament de Llançà i Vies Braves donen suport al projecte.