Estades Marines Per a Joves

ESTADES MARINES PER A JOVES

TOSSA DE MAR – LLANÇÀ 

 

Les Estades Marines per a Joves són una activitat innovadora on els joves es converteixen en experts en el medi marí i participen en la seva conservació.

Què són?  Són activitats de voluntariat on cada participant es compromet, de manera individual o en grup, i de forma desinteressada, en participar en el treball proposat (ambiental, social, patrimonial, arqueològic, cultural…) a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d’activitats de lleure educatiu. Els joves conviuen plegats durant 2 setmanes amb l’objectiu de realitzar projectes i serveis en la comunitat que els acull.

Què diu la Generalitat sobre els Camps de Treball? Consulta la info aquí.

 

Com són? Les Estades Marines per a Joves són innovadores i divertides, fomenten la cooperació i el desenvolupament personal i, a la vegada, a través de l’esnòrquel (busseig amb tub) es pot conèixer, descobrir i conservar la costa catalana.

Els participants aprenen un munt de coses que els convertiran en divulgadors que informen i ajuden a la resta d’usuaris de la costa a gaudir del medi fent un ús respectuós i adient del nostre entorn.

Les activitats principals es realitzen a través de l’esnòrquel a una franja de mar costanera. Entre les diverses tasques que es duen a terme destaquen:

  • La creació d’un vídeo on els participants són els actors, directors i guionistes
  • L’observació i la identificació d’espècies amb l’ús de la plataforma Natusfera.
  • La organització d’una jornada de neteja marina.
  • La participació en jornades de formació (ecologia, zoologia, primers auxilis, etc.).

Entre les moltes altres activitats que es fan, no falten les de lleure!

 

Qui ho organitza? Les Estades Marines per a Joves són idea i creació de Xatrac.

Les dues entitats compten amb un equip professional amb personal titulat en biologia, oceanografia i lleure, amb experiència i motivació per fer, d’aquest camp de treball, una activitat inoblidable amb valors com el respecte, l’empatia, el treball en equip, el pensament crític i, sobretot, la diversió!

Amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tossa de Mar i l’Ajuntament de Llançà.

Segueix-nos a les nostres xarxes socials:

Mira els nostres videos per acabar de veure com són les Estades Marines per a Joves:

Escolta l’entrevista que es va fer a Santi Escartin, president de l’entitat i organitzador de les Estades Marines per a Joves:

Entrevista a Santi Escartin a Ràdio Vilafant (organitzador de les Estades Marines per a Joves)

Notícies relacionades

HI TORNEM!! ESTIU 2021

TORNEN LES ACTIVITATS DE LLEURE EDUCATIU! CASAL DEL MAR I ESTADES MARINES PER A JOVES Tornem a trobar-nos davant d'un estiu incert, però a Xatrac tenim totes les ganes i energies posades en passar-lo amb vosaltres. És per això que tornem a tope amb dues de les...

Trobada Estades Marines per a Joves 2018

Aquest diumenge 2 de setembre ens trobarem amb tots els participants de les Estades Marines per a Joves 2018 i els seus familiars. Tindrem l'oportunitat d'anar tots junts a fer snorkel!! La trobada començarà a les 10:00h i finalitzarà a les 13:00h...

EM FAIG SOCI!

Aquest 2017 tenim el calendari ple d'activitats! - Rutes i excursions familiars - Acampades temàtiques per a joves - Sortides guiades d'snorkel, immersions, cursos busseig (PADI), sortides de SUP. - Ciència en família. Activitats de descoberta de l'entorn. Ciència...