De part de Dipsalut, estem duent a terme accions per donar a conèixer a la ciutadania la tasca que desenvolupen, conjuntament amb els municipis gironins, en matèria de prevenció de la legionel·losi i de control de la qualitat de l’aigua apta pel consum. Ho fem a través d’un estand que muntem a diversos esdeveniments d’arreu de la demarcació de Girona.

Amb l’ajuda de lents binoculars, mostres d’aigua, elements gràfics, jocs i altres materials, s’explica què és la legionel·losi, què la causa, com es contrau i què fa Dipsalut i els ajuntaments de Girona per tal de prevenir-la.

Pel que fa al control de la qualitat de l’aigua de consum humà, s’hi detalla el cicle de l’aigua, els riscos que podria portar associats si no se’n fes un tractament adequat i com es duen a terme aquestes accions de control, des de la captació fins que arriba a la nostra aixeta.

Les activitats que es proposen a l’estand van dirigides a un públic familiar i inclouen des de l’observació de macro i microorganismes presents a diferents mostres d’aigua (aigua de bassa, de riu, tractada…) fins a un joc, pensat per als més petits, d’identificació i eliminació dels elements patògens de l’aigua a través del tacte.

Alguns dels propers municipis que tenim programats per visitar són: Verges, Port Bou, Sils, Bolvir… entre molts altres!