Com molt sabeu, a Xatrac fa molt temps que treballem amb temes relacionats amb el mosquit tigre, pràcticament des de la seva aparició a Catalunya.

Potser per aquest motiu ens fa tanta il·lusió explicar que aquest cap de setmana hem iniciat un estudi per veure si el mosquit tigre és capaç d’habitar als nostres boscos.

És un projecte petit però multidisciplinari i està obert als nostres socis que hi participen activament. Aquest estudi també està servint per a que una estudiant de la UdG, l’Alba Fernàndez, faci el seu Treball de Final de Grau i dues estudiants, la Carolina i l’Ariadna comencin les seves pràctiques del grau. Us les anirem presentant a mesura que avanci el projecte!

Per a realitzar aquest estudi, hem instal·lat un total de 22 trampes d’oviposició a un bosc mixt d’alzines, sureres i pins, seguint un transsecte que en total fa uns 3 km de longitud. Veurem què passa, hem de mostrejar les trampes cada 15 dies!

Donem les gràcies a tots participants per les ganes que dipositen en aquest projecte i fem una menció especial al Xavi, un gran coneixedor del nostre territori i indispensable per escollir el transsecte adequat!

Si vols participar en aquest estudi, posa’t en contacte amb nosaltres a través de: info@xatrac.org i estigues al dia seguint-nos a les xarxes socials Facebook i Twitter

Directors del projecte: Santi Escartin i Simone Mariani.