EL MAR ES UNA JOIA, PROTEGIM-LA

El mar s’ha convertit en el receptor de gran quantitats de residus humans (plàstics, brossa, fibres, metalls,…) que tenen períodes de descomposició lents i molt llargs en el temps.

Els diversos residus que arriben al mar, en el seu procés de descomposició, es van fent mes petits i acaben entrant en els processos alimentaris dels animals marins. Provoquen alteracions fisiològiques i de comportament a la fauna marina afavorint el descens de la biodiversitat marina.

JOIERIA GRAU, empresa compromesa amb el medi ambient i amb seu a la Costa Brava, conscient de la problemàtica que causen aquests residus al mar, ha promogut una sèrie d’actuacions de denuncia i divulgació, on l’objectiu es conscienciar i fer reflexionar a la societat.

JOIERIA GRAU s’ha unit amb la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques – FECDAS, amb l’Associació mediambiental XATRAC de Lloret de Mar, amb el club de busseig Mola Mola de Blanes i amb el club de busseig Unisub Sabadell, per organitzar dos neteges simultànies de platja i fons marí a Lloret de Mar i Blanes el pròxim 8 de setembre.

Per participar només cal apuntar-se a www.joieriagrau.com/elmaresunajoia o contactar amb mediambient@fecdas.cat.

A més a més, aquestes activitats estan incloses dins de la iniciativa “Let’s Clean up Europe”, que promou la neteja dels espais públics naturals. Aquesta proposta rep el suport i/o col·laboració del Fons Europeu marítim i de pesca, Generalitat de Catalunya, Ajuntaments de Lloret de Mar, Blanes i Sabadell, el Grup d’acció local pesquer i BlanesSub. PdePa Bakery proporcionarà refrigeri i esmorzar durant les neteges