Xatrac ha rebut conjuntament amb Mosquito Alert una ajuda de la FECYT per la “Convocatoria de ayudas para el fomento de la cultura científica, tecnológica y de la innovación 2016”.

“Mosquito Alert para jóvenes: fomentando vocaciones científicas a partir de la ciencia ciudadana” és el nom que rep el projecte el qual Xatrac ha presentat en col·laboració amb Mosquito Alert per la Convocatoria de ayudas para el fomento de la cultura científica, tecnológica y de la innovación 2016 de la FECYT, amb la col·laboarció de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología- Ministerio de Economía y Competitividad. 

Mosquito Alert és una plataforma que du a terme un projecte de ciència ciutadana en la qual,  a través d’una aplicació, qualsevol persona pot notificar un possible descobriment de mosquit tigre i/o els llocs de cria en la via pública enviant una fotografia.

Xatrac, conjuntament amb Mosquito Alert ha presentat una proposta innovadora amb l’objectiu d’apropar la plataforma de Mosquito Alert a un públic jove amb la finalitat de fomentar l’experimentació entre els joves i ampliar l’abast en zones on hi ha poques dades. El repte es troba en recórrer diversos instituts de l’estat per tal d’arribar als joves de províncies com Castelló, Lleida, Balears, Osca i Terol amb la finalitat de conscienciar-los sobre quin és el problema real del mosquit tigre i incentivar-los a la participació de ciència ciutadana.