Des de fa anys organitzem el lleure i l’estiu vinculat al medi marí i tenim la seguretat com a criteri central a l’hora de dissenyar i prendre decisions. Normalment a aquestes alçades de l’any les inscripcions, les logístiques i dissenys del Casal del Mar, Campus Marí i Estades Marines per a Joves estan molt avançats. Hem volgut esperar a l’evolució de la pandèmia i les fases de la des-escalada per poder saber quina adaptació hauríem de fer per aquest estiu.

És per això que volem comunicar-vos mitjançant aquest comunicat, que aquest estiu les activitats de lleure del Casal del Mar, el Campus Marí i les Estades Marines per a Joves quedaran anul·lades. Les condicions de seguretat i control sanitari que ens demana la Generalitat (veure enllaç aquí) per poder organitzar les habituals propostes de lleure ens fan excessivament complicat poder complir amb els objectius de les pròpies activitats. A més, del seguit d’obligacions a nivell de garantia de distanciament, neteja, desinfecció, habilitació d’espais, modificació de grups, alteració de la contractació de monitors i altres canvis, el que ens decidir anul·lar l’edició d’aquest any 2020 és la impossibliitat de mantenir l’esperit i raó de ser de les nostres activitats de lleure: l’aprenentatge cooperatiu en el medi marí.

Un tret especial de les activitats de lleure de Xatrac és la convivència, la proximitat física, la capacitat de construir coneixement i d’aprendre des del nosaltres. Això ha quedat molt tocat per aquesta propera edició.

Des de Xatrac estem pensant en propostes diferents, propostes en altres formats, per grups organitzats, per famílies, etc. Estem decidits a oferir-vos per aquest estiu la possibilitat de participar en activitats d’educació ambiental enfocades al medi litoral i marí alternatives a les activitats de lleure. És per això que us demanem que estigueu atents aquests propers dies a les nostres notícies, doncs us presentarem una oferta d’activitats per aquest estiu!

Entenem que estem tots amb ganes que a la fase 3 es puguin activar protocols més relaxats i igualment segurs, però a data d’avui i en previsió que no hi haurà canvis substancials en les condicions del món del lleure, hem decidit fer-vos saber la decisió, donar-vos les gràcies per la confiança i l’interès mostrat un any més i demanar-vos que ens tingueu en compte de totes maneres per compartir activitats aquest estiu.

Rebeu una forta abraçada, especialment als que heu patit de molt a prop la malaltia de la COVID-19.